lördag 2 mars 2013

Damernas 30km

Idag var det sista loppet för damerna under skid VM i Val di Fiemme, Italien.
Hela dalen badade i sol och det var en dag då det kändes helt okey att jobba trots att jag varit igång i nästan 2,5 vecka nu utan uppehåll.
Det blev såklart norge och Marit Björgen som jublade vid målgång. Polens Justyna Kowalczyk kämpade hårt på upploppet men slutade som besviken tvåa.
De svenska damerna kom som bäst på en 6:e plats genom Anna Haag.
Hittade ett helt okey ställe att stå på. Dels kunde man ta bilder med vidvinkel med en fond av bergen och blå himmel i bakgrunden. Dels kunde man gå ner en bit och ta åkarna när de kom över ett krön i en ganska brant utförsbacke. Att ligga väldigt tajt med bilderna har sin charm men det är alltid kul att hitta andra alternativ. Framför allt när man är borta så länge som jag varit nu. Att hela tiden ta "samma" bild blir tråkigt och jag tycker att man måste försöka variera sig för att inte bli bekväm vilket är lätt när man är på slutet av ett mästerskap. I morgon är det sista loppet för denna gång. Då kör herrarna sin klassiska 5 mil. Hoppas att de svenska då kan knipa sin 7:e medalj.
/Pontus

Norges Marit Björgen jublar när hon åker in som vinnare i damernas 30km.
Foto:Pontus Lundahl/Scanpix

Norges Marit Björgen och till höger polens Justyna Kowalczyk spurtar mot mål.
Foto:Pontus Lundahl/Scanpix

Sveriges Anna Haag.
Foto:Pontus Lundahl/Scanpix

Sveriges Charlotte Kalla.
Foto:Pontus Lundahl/Scanpix

Polens Justyna Kowalczyk jagas av norskorna Therese Johaug, Marit Björgen och Heidi Weng när de åker över ett krön under damernas 30km
Foto:Pontus Lundahl/Scanpix

Sveriges Emma Wikén går ut från målområdet på skidstadion efter att ha slutat på en 22:a plats.
Foto:Pontus Lundahl/Scanpix

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar