onsdag 8 augusti 2012

Whiskey, ukrainska och mus.....

foto: Janerik Henriksson / Scanpix

Igår hände det mycket i min lilla OS-värld. Jag åkte till kanoten i god tid, gick runt och rekade var man skulle stå, vilken båt man skulle åka ut med och vilka banor svenskorna skulle paddla. Stod innan första  loppet och pratade med en kolllega från en välkänd svensk bildbyrå(n) och han berättade att förra OS hade han plåtat en ukrainska istället för svenskan under hela loppet och fick rusa till mixed zone för att
få en bild på henne och rädda situationen. Jag berättar historien för en norsk kollega, skrattar lite och loppet startar.
Jag har skarpa bilder hela vägen in i mål, gult och blått och allt känns bra, tills jag ställer ner kameran
och till min fasa upptäcker att svenskan har banan bredvid, hoppsan! jag har också plåtat en ukrainska!
Nu ordnade sig allt ändå, för svenskan gick till semi-final och jag fick en andra chans, puh.

Senare på kvällen, hemma på hotellet, låg jag på sängen och tittade på TV när jag i ögonvrån såg nåt som rör sig på golvet. Jag vänder på huvudet och konstaterar att en liten råtta kilar in under sängen.
Upprörd springer jag ner till receptionen, IT´S A RAT IN MY ROOM. Tre man kommer upp tilll rummet, lyfter på sängen, flyttar på väskorna och tittar in i garderoben. De ger mig ett glas whiskey, ställer in en råttfälla och säger att " the rat is gone, went away under the door" Sov gott.
Dagen efter när jag berättar historien om musen så inser kollegan Jessica att hon inte drömde häromnatten när hon hade musbesök som kom in under dörren och gömde sig under sängen.
Råttan var ca 10cm plus svans så man säger väl att det var en mus, eller....

/ Janerik Henriksson


1 kommentar:

  1. :)) Underbar historia! Det där känner jag igen från tv-tittandet där man måste titta till både en och två gånger för att se vart svenskarna är då de första man ser är Ukrainare som är mera blå-gula än våra idrottare.
    Kul att du delar med dig av historien/ misstaget och att det löste sig på ett bra sätt med bilden.
    /Niklas

    SvaraRadera