torsdag 14 oktober 2010

Kina

Några dagar i Kina tillsammans med Kronprinsessan Victoria och hennes make Prins Daniel.
Kina är ett speciell land och allt är otroligt strikt och välordnat. Men man kan tycka att det är lite otrevligt när många kineser titt som tätt spottar, fräser, rapar offentligt.
Men ordning och reda har de och ingen går före utan alla ställer upp sig på led. Pratade f ö med en kinesisk kvinna på flyget mellan Peking och Shanghai. Hon var nog en av de mer världsvana kineserna och hade studerat i Storbritannien. Frågade henne om Nobels fredspris och tänkte att hon kanske hade en lite vidare syn. Men icke. Hon menade att det var helt fel att ge priset till en person som inte var representativ för det kinesiska folket och att många kineser faktiskt får och har fått det bättre med högre levnadsstandard. Hon kände inte att de hade begränsad frihet, men var helt överens om att priset inte är något som är bra för Kina. Men samtalet skedde på ett flyg på 10.000m höjd och hon kanske inte vågad säga annat när man inte vet vilka som sitter på raderna framför.
Idag är det sista dagen och snart är det dags för besöket på Astra Zeneca.

/Pontus Lundahl.
Kronprinsessparet besök på den Kinesiska muren.

Friskis och Svettis pass inne på världsutsällningsområdet i Shanghai. En liten tjej försöker hänga med.


Kinesiska pensionärer köar för att få komma in i den Spansa paviljongen klädd med rotting plattor.

Uppställda militärvakter inne på Expo 2010 området i Shanghai.

Kronprinsessan och hennes make anländer till sista dagens program vid den svenska paviljongen på världsutställningen i Shanghai.
Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.1 kommentar:

  1. Så trevliga bilder på majestäterna!

    Babsan och Margit

    SvaraRadera